او در يك نشست خبري گفت: بزرگترين باتري جهان را ميسازد و يكماه بعد وعدهاش را هم عملي كرد. باتريهاي غولپيكر تسلا ميتوانند مثل يك نيروگاه بزرگ، برق مورد نياز شهر را فراهم كنند. حالا باتريها استارت خوردهاند و يك فاز آزمايشي برايشان تعريف شده. ابرباتري تسلا تمام ايدههايي كه قبلا درباره انرژي پاك وجودداشت را به چالش كشيده است. آقاي مغز ترجيح داده به جاي نيروگاههاي معمول خورشيدي و بادي سراغ يك ايده پرچالش و جديد برود؛ نيروگاههايي كه باتري شارژ ميكنند.
- باتري ها
چطور كار ميكنند؟
يك باتري معمولي- دقيقا با همان فناوري ساده- را درنظر بگيريد كه حالا اندازهاش به طرز قابلتوجهي بزرگتر شده و روي زمين قرار گرفته است. اين باتري بهصورت يك مجموعه تعريف شده و همه با هم يك انرژي واحد را توليد ميكنند. هركدام از باتريهاي تسلا حدود ۷سانتيمتر قطر دارد و به همان شيوه مرسوم باتريهاي يون ليتيومي كار ميكند؛ يعني باتريها از سمت الكترود كاتد به سوي ديگر يعني الكترود«آند» ميروند و اين حركتشان انرژي توليد ميكند. اين دقيقا همان سيستمي است كه در باتريهاي لپتاپ و موبايل هم استفاده ميشود. وقتي بعد از ۶۰روز باتري تمام شود، با انتقال الكترونها ازآند به كاتد آن را شارژ ميكنند؛دقيقا همان كاري كه ما با باتريهاي موبايلمان ميكنيم.
۱۶
هركدام از باتريهاي تسلا با ۱۶لايه براي تبديل برق مستقيم به برق شهري پوشانده شدهاند.
۶۰روز
ابرباتري بعد از ۶۰روز خالي ميشود و دوباره بايد آن را شارژ كرد.
مدل ۲۱۷۰
اين مدل باتري است كه در ابرباتري كار گذاشته شده؛ دقيقا همان مدلي كه در خودروي «مدل۳» تسلا هم استفاده شده بود اما كمي بزرگتر.
- نيروگاه
غول بزرگ براي شرايط اضطراري
دوران اوج كاري اين باتري در تابستانهاست. در اين زمان انرژي خورشيد و باد در بيشترين حالت است و طوفانهاي بزرگي در منطقه درميگيرد. اين طوفانها تا به حال خرابيهاي زيادي هم بهبار آورده و يكي از ايدههاي الون ماسك از ساختن ابرباتري، فراهم كردن برق در شرايط اضطراري است. اين مجموعه بزرگ در فاصله ۱۴كيلومتري شهر كوچك «جيمزتاون» واقع شده؛ منطقهاي كه از طوفانهاي تابستاني آسيبهاي زيادي ديده و بارها با قطع برق روبهرو شده است.
۱۰۰مگاوات
اين انرژي توليدي ابرباتري است يعني به اندازه روشنايي ۳۰هزار خانه.
۹۹
اين تعداد توربينهاي بادي است كه باتريهاي تسلا را شارژ ميكنند.
۳۱۵مگاوات
توربينها ميتوانند اين مقدار انرژي را توليد كنند كه حدود يك سوم آن در زمان اوج مصرف به مدار فرستاده ميشود تا فشار مدار را كمتر كند.
منبع : همشهری آنلاین