«پروفسور حسابی» / آشنایی با مردی سخت کوش

(( پروفسور حسابی ))

«پروفسور حسابی» / آشنایی با مردی سخت کوش

آیا می دانید که :

دکتر (( محمود حسابی )) با نام اصلی محمود خان میرزا حسابی معروف به پروفسور حسابی فیزیکدان ، سناتور ، وزیر آموزش و پرورش و بنیانگذار فیزیک دانشگاهی در ایران بود. 

او در ۳ اسفند ۱۲۸۱ (۱۳۲۱ ه. ق) در تهران از پدر و مادر تفرشی زاده شد. پدرش سید عباس معزالسلطنه و مادرش گوهرشاد حسابی هر دو اهل تفرش و از سادات تفرش بودند. وی از برترین چهره های علمی و فرهنگی معاصر و همچنین بنیانگذار فیزیک نوین ایران است . از برجسته ترین خدمات ایشان ، تاسیس دانشگاه تهران در سال 1313 شمسی می باشد .

ایشان تحصیلات ابتدایی خود را در بیروت با مشقتهای فراوان و تنگدستی سپری کرد . شروع تحصیلات متوسطه او همزمان با آغاز جنگ جهانی اول و تعطیلی مدارس فرانسوی زبان بیروت بود. از این رو به مدت دو سال در منزل به تحصیل پرداخت. همچنین با کمک و یاری مادر عزیز خود ، در منزل قرآن ، بوستان ، گلستان و... را آموخت . او به چهار زبان زنده دنیا از جمله انگلیسی ، فرانسوی ، عربی و آلمانی تسلط کامل داشت و البته به چند زبان دیگر نیز آشنا بود .

پروفسور حسابی در بیروت مهندسی راه و ساختمان ، لیسانس ادبیات و دانشنامه بیولوژی ( زیست شناسی ) را کسب کرد . او همچنین در رشته‌های پزشکی، ریاضیات و ستاره‌شناسی به تحصیلات دانشگاهی پرداخت. سپس به فرانسه رفت و پس از دریافت مدرک مهندسی برق و مهندسی معدن با درجه دکترای فیزیک از دانشگاه سوربن پاریس به ایران بازگشت .

تئوری (( بینهایت بودن ذرات )) این دانشمند در بین فیزیکدانان جهان شناخته شده است و بزرگترین نشان علمی کشور فرانسه به همین مناسبت به او اهداء شده است .

ایشان پس از یک عمر سختی و جهد و کوشش در راه علم ، در تاریخ 12 شهریور 1371 شمسی چشم از جهان فرو بست .

.


[maxbutton id="4"][maxbutton id="5"]

[useful_banner_manager banners=9 count=1]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *